۱۳۹۹ مهر ۳۰, چهارشنبه

یادداشتی پیرامون مقابله با "کرونا" به کمک برخی از مواد و عناصر شیمیایی

حدود ۶ ماه پیش در نوشتاری به "داروها و مواد و ابزار مورد استفاده در درمان بیماری کرونا" اشاره شد. در یادداشتی که اکنون تقدیم می شود مقابله با "کرونا" را به کمک برخی از مواد و عناصر شیمیایی با یکدیگر بررسی و مرور می کنیم اتانول یا الکل اتیلیک اتانول یا الکل اتیلیک یا اتیل الکل یا الکل میوه ترکیب شیمیائی با بوی خاص است. اتانول خالص توسط زکریای رازی دانشمند ایرانی تولید شد…. اتانول، حلال بسیار خوبی است و در صنعت عطر سازی، رنگ سازی و … استفاده می ‌شود. محلول ۷۰ تا ۸۰ درصد آن به عنوان محلول ضدعفونی‌ کننده کاربرد دارد. اتانول با تغییر دادن پروتئین و حل کردن چربی، میکرو ارگانیسم ها را از بین می‌برد. البته این عمل فقط در برابر باکتری‌ها و ویروس‌ها و قارچ ها مؤثر است، ولی در مقابل هاگ قارچ ها و اسپور باکتری‌ها تأثیری ندارد. اتانول همچنین در صنایع مشروبات الکلی به میزان گسترده‌ای مورد استفاده قرار می ‌گیرد. بنا بر بسیاری از منابع، در الکل طبی تنها اتانول خالص وجود دارد. نوشیدن اتانول هیچگونه تاثیری بر پیشگیری از ابتلا به کرونا ندارد دکتر داروساز و مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور حسین کاملی تاکید کرد نوشیدن الکل تاثیری بر پیشگیری از ابتلا به کرونا ندارد و ویروس کرونا، صرفا مجاری تنفسی و ریوی را تحت تاثیر خود قرار می دهد پژوهشگران علم تغذیه نیز بر این باورند که اتانول موجود در نوشیدنی های الکلی وارد دستگاه گوارش می شود و تحت تاثیر عملیات گوارشی قرار می گیرد و هیچ ارتباطی با مجاری ریوی و دستگاه تنفسی ندآرد. گزارشات مربوط به تلفات حاصله از بیماری کرونا در کشور ودکا دوست و الکل نوش روسیه نشانه ی تایید نظریات بالاست نقش ویتامین سی، ویتامین د و روی یا زینک در مقابله با کرونا دکتر محسن صنیعی در مورد نقش ویتامین سی، ویتامین د و "روی' یا زینک در مقابله با کرونا، اظهار کرد: پیرامون نقش ویتامین‌ های مختلف در بیماری کرونا حرف‌های ضد و نقیض وجود دارد. عده‌ای مصرف "روی' یا زینک را در درمان و پیشگیری از این بیماری موثر می ‌دانند و عده‌ای دیگر معتقدند که زینک گیرنده ی ویروس را فعال می‌کند و نقش منفی در ابتلا به بیماری دارد، همچنین در مورد مصرف ویتامین سی، عده‌ای معتقدند که نقش بازدارنده دارد و برخی دیگر می گویند ویتامین سی عوارض ریوی ایجاد می کند. دکتر صنیعی تاکید کرد: آنچه مشخص است، اینکه تعداد پزشکانی که تاثیر ویتامین سی و زینک را در مورد این بیماری مفید می دانند، بیشتراست. در مورد مصرف ویتامین ها نکته مهم و حیاتی ویتامین دی است که کمبود آن در بدن می تواند باعث بروز فاجعه شود و با توجه به کمبود این ویتامین در اغلب افراد جامعه مصرف ویتامین د از اهمیت ویژه ای برخوردار است. آیا ویتامین دی می‌تواند از ابتلا به کرونا جلوگیری کند؟ خیر. شواهدی در دست نیست که این ویتامین خطر آلودگی و ابتلا به کرونا را کاهش دهد اما برخی متخصصان معتقدند که خوردن آن در زمان همه‌گیری می‌تواند فوایدی داشته باشد. پیشگیری از کمبود این ویتامین به سلامت کمک می‌کند و برخی محققان می‌گویند در صورت ابتلا به کرونا، کمبود ویتامین دی ممکن است تاثیر منفی بر شدت بیماری بگذارد. البته عوامل خطرساز دیگر مثل بیماری‌های قلبی که در بیماران مبتلا به کرونای شدید دیده می‌شود مانع می‌شود که درباره این تاثیر ویتامین دی نتیجه قطعی گرفت. محققان فرانسوی و اسپانیایی در حال تحقیقات بالینی هستند تا از تاثیر احتمالی ویتامین دی بر بیماران کرونا مطلع شوند. پرفسور جون رودز، استاد بازنشسته دانشگاه می ‌گوید ویتامین دی اثر ضد التهابی دارد و محققانی هستند که می‌ گویند شاید این ویتامین پاسخ ایمنی به ویروس کرونا را کاهش دهد. این به بیماران بسیار بدحالی مربوط می‌شود که آسیب شدید ریه ‌شان ناشی از واکنش بسیار شدید سیستم ایمنی است که به آن "طوفان سایتوکین" می‌ گویند. در هر حال هنوز به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است. نقش عنصر "روی" در مقابله با ویروس کرونا برخی متخصصان معتقدند "روی" مسنجر آر ان ای (اسید ریبونوکلئیک پیامبر) را در پیکره ی ویروس کرونا احاطه و خنثی می سازد و ویروس را از فعالیت باز می دارد. روی یا زینک عنصری است شیمیایی که دارای عدد اتمی ۳۰ است. روی فلزی است به رنگ سفید متمایل به آبی که بر اثر رطوبت هوا تیره رنگ می ‌شود و در حین احتراق رنگ سبز براقی تولید می ‌کند. روی بعد از آهن، آلومینیوم و مس چهارمین فلز مورد استفاده در دنیا می‌باشد. انسان ۲۰ تا ۴۰ درصد میزان روی موجود در غذا را جذب می‌کند. غذاهایی مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ و بوقلمون، آماده‌ترین شکل قابل دسترس روی قابل جذب هستند. روی موجود در سبزیجات کمتر برای بدن قابل دسترس است و فیبر سبزیجات به تنهایی میزان روی را که قابل جذب و استفاده است کمتر می‌کند. محصولات لبنی و تخم مرغ دارای میزان نسبتاً خوبی روی هستند اما جذب روی از این مواد مشکلتر است. برخی از متخصصان تغذیه بر این باورند که شراب قرمز نیز یکی از منابع مفید عنصر "روی است محلول "ید" ویروس کرونا را غیرفعال می ‌کند طبق تحقیق جدید دانشمندان آمریکایی، شستشوی بینی و دهان با محلول ید می‌تواند از شیوع ویروس به فرد جلوگیری کرده در ۱۵ ثانیه ویروس کرونا را غیرفعال کند مقابله با "کرونا" به کمک برخی از محلول های شستشوی دهان و بینی بنا بر گزارش نشریه ی پزشکی ویروس شناسی، محلول های شستشوی دهان و بینی می‌توانند از شیوع ویروس به فرد جلوگیری کنند. لیسترین یکی از مشهور ترین محلول های شستشوی دهان است مقابله با "کرونا" به کمک شستشوی گلو با آب نمک دانشمندان دانشگاه ادینبرو که پیش تر تأثیر مثبت غرغره آب نمک را در بیماری‌های عفونت دستگاه تنفسی فوقانی مشاهده کرده‌اند اکنون اظهار کرده‌اند که قصد دارند آزمایشی را انجام دهند تا دریابند آیا غرغره ی آب نمک باعث کاهش علائم اولیه بیماری کووید ۱۹ می‌شود یا خیر. محققان این دانشگاه فکر می‌کنند که آب نمک می‌تواند مکانیسم‌های طبیعی مبارزه با ویروس بدن که در صورت بیمار شدن ایجاد می‌شود را تقویت کند. آنها اظهار داشتند که تماس مستقیم نمک تاثیر سمی بر ویروس‌ها دارد و یا مکانیسم‌های ایمنی طبیعی سلول‌های داخل مجاری هوا را تحریک می‌کند. محققان گفتند ممکن است نمک توسط سلول‌های بدن نیز برای ایجاد ماده شیمیایی بنام هیپوکلرو اسید که در مایع سفید کننده یافت می‌شود و برای از بین بردن ویروس‌ها استفاده می شود مورد استفاده قرار گیرد تهیه و تدوین دکتر منوچهر سعادت نوری ==========